Sheerwind sluit overeenkomst met NedPower SWH voor bijzondere windturbines

6 januari 2016 – Windenergie-Nieuws

Sheerwind is een Amerikaans windenergie start-up bedrijf en sloot onlangs een licentie-overeenkomst met NedPower SWH voor de installatie en levering van bijzondere windturbines.

In het 1e kwartaal verwacht Nedpower SWH een Invelox-windturbine van Sheerwind (lage torens) veel windenergie te kunnen opwekken. “Nederland loopt achter op schema met zijn doelstellingen voor duurzame energie”, zegt Huibert Uittenbogaard, CEO van NedPower SWH. “Ik geloof dat de Invelox de oplossing is om in 2020 toch 14 procent duurzame energie te realiseren.”

De minder hoge windenergieconverters van Sheerwind, zonder zichtbaar draaiende onderdelen, zouden veiliger zijn voor vogels en onder de bevolking minder weerstand oproepen dan conventionele windturbines.  In het Increased Velocity (Invelox)-concept van Sheerwind staan de draaiende turbines in een buis op de grond.

Een grote trechter op een toren of een bestaand dak stuwt de wind naar beneden. Een vernauwing in het luchtkanaal verhoogt daarbij volgens Sheerwind de windsnelheid. Met een relatief kleine windturbine is zo ook bij lage windsnelheden energie op te wekken, al wordt aan het concept flink getwijfeld.

Sheerwind sloot eerder ook een licentiedeal met een Deense partij. Op een vogelrijk eiland in de stille oceaan installeerde Sheerwind afgelopen jaar een van zijn eerste trechter-windturbines.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NedPowerSWH-Logo-Transparent

Gerealiseerd door REIKON Design

%d bloggers liken dit: