Trechter-windmolen Invelox blinkt uit in eenvoud

14 januari 2016 – The Blue Deal –

Er komen in snel tempo steeds toepasbaardere kleinschalige windenergie centrales beschikbaar voor op eigen locatie. SheerWind Technology, een Amerikaanse fabrikant die windmolens bouwt, meldt dat de trechterwindmolen ook naar Nederland komt.  Dit was naar aanleiding van de ontwikkeling van deze molens en het van start gaan van een pilotproject. Maar nu kunnen we deze turbines echt gaan zien in Nederland. Zie ook andere nieuwtjes over trechterwindturbines.

Het plan is dat de eerste trechterwindmolen dit kwartaal nog wordt gebouwd. Deze molen komt als eerste testproject in Nederland. De Nederlandse investeringsmaatschappij Reikon Beheer gaat dit project realiseren. Dit gaat geschieden door een bedrijf uit Spijkenisse: ‘NedPowerSWH’. Bij de trechterwindmolen wordt wind gevangen in een tunnel, hierdoor wordt de wind geaccelereerd  voordat het de turbine bereikt. Zo krijgt de wind extra kracht.

Door de trechter kan de turbine, de Invelox genaamd, al energie opwekken bij een windsnelheid van 2 meter per seconde.

Deze trechterwindmolen neemt minder ruimte in beslag dan de grote windmolens die we kennen en ze wekken bij lagere windsnelheden al energie op. Gezien de vertraging die is opgetreden bij de plaatsing van grote windmolenparken op zee, vormt deze ontwikkeling een goed alternatief om toch de duurzame doelstellingen voor 2020 te kunnen bereiken.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


NedPowerSWH-Logo-Transparent

Gerealiseerd door REIKON Design

%d bloggers liken dit: